"El mar no pertenece a los déspotas. En su superficie los hombres podrán aplicar sus leyes injustas, reñir, destrozarse unos a otros y dejarse llevar por horrores eternos. Pero, a diez metros bajo el nivel de las aguas, cesa su reinado, se extingue su influencia y desaparece su poder. En el fondo del mar sólo existe la independencia. Ahí no reconozco voz de amo alguno. Ahí soy verdaderamente libre..."

Capitán Nemo

sábado, 13 de octubre de 2012

Passió "vintage" (Pasión "Vintage")

 Thalassa es un programa documental sobre temas del mar que lleva ya varios años emitiéndose en la televisión de Catalunya (TV3). Aunque está en catalán, obviamente, es tan bueno que vale la pena que los que no dominéis el idioma de Maragall (el poeta) lo intentéis al menos ver...



Catalunya ha estat pionera en l'exploració submarina. Als anys 60 els avanços tècnics i descobriments del CRIS, la primera associació de bussos de tot l'Estat, van traspassar les nostres fronteres. Les seves gestes omplien els diaris de l'època fascinats per les actuacions d'aquests homes peix. Avui, apassionats del busseig "vintage" de tot el món segueixen les seves petjades. Anirem a Tossa de Mar, on se celebren les Jornades de Busseig Vintage, una trobada d'aficionats al busseig històric que no només recuperen i restauren els equips dels pioners, sinó que els mantenen vius i bussegen amb ells per conservar el record d'aquests primers submarinistes. 

http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/4141234

No hay comentarios:

Publicar un comentario